Blog Posts

Boerderijwinkel Spijkerboor

Boeren Kefir Yoghurt en IJs

Welkom bij onze boerderijwinkel Spijkerboor.

De boerderijwinkel Spijkerboor staat bij ons op het erf van onze biologische boerderij aan de Oudelandsdijk 11 tussen de dorpen Spijkerboor en Oostknollendam in. De boerderijwinkel is geheel automatisch. Er staan automaten in de winkel, waar u verse biologische zuivelproducten zoals heerlijke romige yogurt, Kefir en rauwmelkse kaas kunt kopen. Natuurlijk ontbreken de seizoensgebonden volle gronds groenten en fruit niet.

De boerderijwinkel is dagelijks 24 uur per dag open!

Voor de producten zie http://noordhollandshof.nl/winkel/

WAT IS BIOLOGISCH BEREIDE KEFIR?

Kefir ook wel “de drank van de 100-jarigen” genoemd.

Kefir is een dik vloeibare koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die afkomstig is uit de Kaukasus.

Het wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten en onze rauwe biologische melk. De drank is fris en  licht zurig van smaak.

Aan Kefir worden verschillende gezondheid bevorderende aspecten toegeschreven:

  • Rijke bron van Calcium, Eiwitten en B-vitamines. Met daarbij de vitaminen A, D en K2 (bevorderd botgesteldheid) ,welke van nature in de rauwe melk zitten is het bijna een compleet pakket vitaminen.
  • Probiotica: bieden bescherming tegen infecties in de darmen en beïnvloeden de spijsvertering.
  • De melkzuurbacteriën in kefir hebben de lactose al voor verteerd. Mensen met lactose-intolerantie kunnen vaak wel zonder problemen kefir drinken.

Bezoek voor meer informatie over de gezondheidsaspecten van kefir ook deze website.

Biologische rauwe melk

Boeren ijs

Onze koeien produceren biologische rauwe melk.

Deze biologische rauwe melk kunt u vers bij ons verkrijgen. Graag even bestellen van te voren, zodat wij de flessen voor u kunnen klaar zetten.

De rauwe melk zit vol met de van nature voorkomende vitaminen en mineralen. Doordat de melk niet verhit of anderszins bewerkt is geweest, zijn deze vitaminenen en mineralen nog volop aanwezig. Omdat ze geheel natuurlijk zijn van samenstelling, weet uw lichaam wat zij er meer kan doen. De calcium, vitamine D en K2 zijn zeer goed voor uw botopbouw en kunnen ook volledig benut worden.

Zie ook de volgende website: http://www.news4all.org/verkoop-melk

Rauwe melk is een uitstekende bron van voedingsstoffen waaronder nuttige bacteriën zoals lactobacillus acidolphilus, vitaminen en enzmes, en het is naar mijn mening,

de beste bron van calcium beschikbaar.

Het pasteurisatieproces, hetgeen betekent verhitting van de melk tot een temperatuur van 150 graden 145degrees F en hem daar ten minste een half uur en vervolgens verlagen van de temperatuur tot niet meer dan 55 graden F, verandert de structuur van de melkproteïnen ( denaturering) in iets veel minder dan gezonde. Terwijl het proces zeker vernietigt ziektekiemen en slechte bacteriën, het vernietigt ook de melk van de nuttige bacteriën, samen met veel van zijn voedzame bestanddelen.

Pasteuriseren van melk vernietigt enzymen, vermindert vitamine, denatureert fragiele melkeiwitten, vernietigt vitamine B12 en vitamine B6, doodt nuttige bacteriën en bevordert pathogens.You zult merken dat rauwe melk weggelaten zal natuurlijk zuur, maar gepasteuriseerde melk zal rotten. Dit komt omdat de heilzame bacteriën in de rauwe melk helpt rottingsbacteriën onder controle te houden. Gepasteuriseerde melk, echter, heeft geen van de nuttige bacteriën verlaten om te voorkomen dat rotten.

 

IJsboerderij Echt Boerenijs!

IJsboerderij Echt Boerenijs

Welkom bij onze biologische ijsboerderij in gelegen in het natuurgebied Wormer en Jisperveld in de Zaanstreek.

Proef  heerlijk puur natuur ijs! Echt boerenijs!

Op ons groene erf van onze biologische ijsboerderij staat onze boerderijwinkel Noord-Hollands Hof welke geheel automatisch werkt.

Wij zijn dagelijks 24 uur per dag geopend! U vindt het ijs in de diepvriesautomaat. En bij mooi weer kunt u een ijsje halen bij onze ijscokar op ons erf. En even uitrusten op ons terras op het erf.

Onze biologische ijsboerderij is gelegen in het dorpje Spijkerboor en ligt in het Europees beschermde Noord-Hollandse natuurgebied Wormer en Jisperveld in de Zaanstreek. Het gebied staat bekend om zijn oude cultuurlandschap, die nog in dezelfde staat is als in de Middeleeuwen. Dat betekend veel water, kleine percelen grasland en de vele rietkragen langs de weilanden. Door deze structuur komen er veel weidevogels op af. De Grutto is één van de beschermde vogelsoorten, maar ook de Smienten, Kieviten, Tureluurs en ganzen verblijven hier graag.

De landerijen in beheer van de familie Al hebben allen naast de landbouwfunctie ook een natuurfunctie. Het beheer van de weilanden wordt afgestemd met de natuur. Zo maaien wij de slootkanten niet mee, zodat de natuurlijke oevers vol met kruiden behouden blijven. Dit wordt officieel getoetst.

De familie Al werkt o.a. samen met de Vereniging Natuurmonumenten voor het behoud van de natuur in het Wormer- en Jisperveld.

De producten van onze natuurboerderij zijn Skal-gecertificeerd, wat inhoudt dat het bedrijf voldoet aan alle biologische kwaliteitseisen. Dit betekend dat:

  • Er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • Het dierenwelzijn gegarandeerd is.
  • De koeien maximaal in de wei kunnen lopen.
  • Er minimaal antibiotica wordt gebruikt voor de veegezondheid.
  • Al het veevoer van gegarandeerd biologische oorsprongEU_Organic_Logo_Colour_rgb.jpg-for-web-normal is.
  • De normen voor biologische landbouw zijn in de wet vastgelegd en de naleving ervan wordt streng gecontroleerd.

Zie voor meer informatie de volgende website https://www.skal.nl/

De biologische ijsboerderij staat in het middelpunt van de natuur en de bewoners leven en werken met de ‘wetten der natuur’. U bent zeker van een eerlijk product!