Onze natuurboerderij

Boerderij Noord-Hollands Hof
Boerderij Noord-Hollands Hof

Biologische boerderij in de Zaanstreek

Noord-Hollands Hof is de naam van de biologische boerderijwinkel van de familie Al. Het gezin bestaat uit boer Marcel, boerin Evelien en hun drie kinderen. Op het bedrijf woont ook oma Al, zij is nog graag actief op onze natuurboerderij.

 

 

 

Natuur in het Wormer- en Jisperveld

Kleine graslandpercelen in het waterrijke Wormer- en Jisperveld
Kleine graslandpercelen in het waterrijke Wormer- en Jisperveld

Onze biologische natuurboerderij is gelegen in het dorpje Spijkerboor en ligt in het Europees beschermde Noord-Hollandse natuurgebied Wormer- en Jisperveld in de Zaanstreek. Het gebied staat bekend om zijn oude cultuurlandschap, die nog in dezelfde staat is als in de Middeleeuwen. Dat betekend veel water, kleine percelen grasland en de vele rietkragen langs de weilanden. Door deze structuur komen er veel weidevogels op af. De Grutto is één van de beschermde vogelsoorten, maar ook de Smienten, Kieviten, Tureluurs, Zwaluwen en ganzen verblijven hier graag.

 

 

Onze natuurweiden in het Wormer-en Jisperveld
Onze natuurweiden in het Wormer-en Jisperveld

Weidevogels

De landerijen in beheer van de familie Al hebben allen naast de landbouwfunctie ook een natuurfunctie. Het beheer van de weilanden wordt afgestemd met de natuur. Zo maaien wij de slootkanten niet mee, zodat de natuurlijke oevers vol met kruiden behouden blijven. De weidevogels kunnen hier bescherming in zoeken en ook de insecten blijven behouden. Dit wordt officieel getoetst.

De familie Al werkt o.a. samen met de Vereniging Natuurmonumenten voor het behoud van de natuur in het Wormer- en Jisperveld.

 

 

 

Skal certificering

De producten van onze natuurboerderij zijn Skal-gecertificeerd, wat inhoudt dat het bedrijf voldoet aan alle biologische kwaliteitseisen. Dit betekend dat:

  • Er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
  • Het dierenwelzijn gegarandeerd is.
  • De koeien maximaal in de wei kunnen lopen.
  • Er minimaal antibiotica wordt gebruikt voor de veegezondheid.
  • Al het veevoer van gegarandeerd biologische oorsprongEU_Organic_Logo_Colour_rgb.jpg-for-web-normal is.
  • De normen voor biologische landbouw zijn in de wet vastgelegd en de naleving ervan wordt streng gecontroleerd.

De biologische boerderij staat in het middelpunt van de natuur en de bewoners leven en werken met de ‘wetten der natuur’. U bent zeker van een eerlijk product!

 

Weidende koeien, nieuwsgierige kalfjes, dartelende kippen en kleine geitjes.
Weidende koeien, nieuwsgierige kalfjes, kleine geitjes en scharrelende kippen