IJsboerderij Echt Boerenijs!

Onze oer zuivelproducten gemaakt in de natuur!

Welkom bij onze biologische ijsboerderij in gelegen in het natuurgebied Wormer en Jisperveld in de Zaanstreek.

Proef  heerlijk puur natuur ijs! Echt boerenijs!

Op ons groene erf van onze biologische ijsboerderij staat onze boerderijwinkel Noord-Hollands Hof welke geheel automatisch werkt.

Wij zijn dagelijks 24 uur per dag geopend! U vindt het ijs in de diepvriesautomaat. En bij mooi weer kunt u een ijsje halen bij onze ijscokar op ons erf. En even uitrusten op ons terras op het erf.

Onze ijsboerderij is gelegen in het dorpje Spijkerboor en ligt in het Europees beschermde Noord-Hollandse natuurgebied Wormer en Jisperveld in de Zaanstreek. Het gebied staat bekend om zijn oude cultuurlandschap, die nog in dezelfde staat is als in de Middeleeuwen. Dat betekend veel water, kleine percelen grasland en de vele rietkragen langs de weilanden. Door deze structuur komen er veel weidevogels op af. De Grutto is één van de beschermde vogelsoorten, maar ook de Smienten, Kieviten, Tureluurs en ganzen verblijven hier graag.

De landerijen in beheer van de familie Al hebben allen naast de landbouwfunctie ook een natuurfunctie. Het beheer van de weilanden wordt afgestemd met de natuur. Zo maaien wij de slootkanten niet mee, zodat de natuurlijke oevers vol met kruiden behouden blijven. Dit wordt officieel getoetst.

De familie Al werkt o.a. samen met de Vereniging Natuurmonumenten voor het behoud van de natuur in het Wormer- en Jisperveld.

 

De ijsboerderij staat in het middelpunt van de natuur en de bewoners leven en werken met de ‘wetten der natuur’. U bent zeker van een eerlijk product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *