BIO KEFIR

Wat is biologisch bereide Kefir?

Kefir bereid van de melk, zoals onze koeien het ons gegeven hebben.
Kefir bereid van de melk, zoals onze koeien het ons gegeven hebben.

Kefir ook wel “de drank van de 100-jarigen” genoemd.

Kefir is een dik vloeibare koolzuurhoudende en licht alcoholische melkdrank, die afkomstig is uit de Kaukasus.

Het wordt gemaakt van verschillende melkzuurbacteriën en gisten en onze rauwe biologische melk. De drank is fris en  licht zurig van smaak.

Aan Kefir worden verschillende gezondheid bevorderende aspecten toegeschreven:

  • Rijke bron van Calcium, Eiwitten en B-vitamines. Met daarbij de vitaminen A, D en K2 (bevorderd botgesteldheid) ,welke van nature in de rauwe melk zitten is het bijna een compleet pakket vitaminen.
  • Probiotica: bieden bescherming tegen infecties in de darmen en beïnvloeden de spijsvertering.
  • De melkzuurbacteriën in kefir hebben de lactose al voor verteerd. Mensen met lactose-intolerantie kunnen vaak wel zonder problemen kefir drinken.

Kefir Gros

  • Kefir Gros is biologisch en bevat maar liefst ruim 9% natuurlijk eiwit!
    Kefir Gros
    Kefir Gros
  • 0% suiker en geen enkele kunstmatige toevoeging. De lactose is reeds voor verteerd, mensen met een lactose intolerantie kunnen dit waarschijnlijk goed verdragen.
  • Ideaal voor sporters!
  • Kefir Gros is ook zeer geschikt voor mensen met een grote(re) eiwit behoefte, zoals zieke mensen, ouderen en/of kinderen. Maar het is ook gewoon lekker voor iedereen!
  • Kefir Gros heeft een kwarkachtige structuur en is zeer voedzaam!

Bezoek voor meer informatie over de gezondheidsaspecten van kefir ook deze website.